Medlemsbrev 31.11.2020

Ja, vad ska man säga om detta verksamhetsår! Det blev verkligen inte som vi hade planerat. All verksamhet ströps den 12.3 och sen har det bara fortsatt och fortsatt.

Vi ledare har verkligen fått tänka till litet extra för att få seniordansen att fungera med alla restriktioner. Det har varit lärorikt att tänka bredvid, att fundera ut fungerande lösningar med käppar, stolar, blockdans av pardans – men nog fattas mej damkedjan och engelska kedjan

Men det börjar räcka nu med stängningar av lokaler, rädslan bland gemene man att ta del av aktiviteter. Vi upplever en isolering som för mången tär på kropp och knopp…nog om detta elände.

Vi får säja som Astrid Lindgren och hennes syster i telefonsamtal med varandra. Astrid började med att säga Döden, systern svarade döden och med det var hälsotillståndet avklarat – så också här.

Vi räknar helt kallt med att vårterminen 2021 blir lika rumphuggen som hösten i år. Därför satsar vi på zoom möten och träffas digitalt med olika teman under våren.

Brevet idag innehåller höstmöteskallelsen, verksamhetsplanen och budgeten för 2021.
Höstmötet hålls elektroniskt via zoom-länk. Mötesplatsen är Norrvalla. Ni är välkomna att delta också fysiskt på ort och ställe. Meddela Gun om ni kommer till Vörå så kaffet räcker åt er alla.

Många har lämnat medlemsavgiften obetald. Beror det på Covid-19 eller glömska? Vänligen åtgärda i så fall.

Dansnyckeln går i reviderat nytryck nu och delas ut till aktiva dansledare i samband med nästa medlemsbrev 2021.
Under utformning är också gamla danspärlor från kassett-tiden, vilka inte finns på cd. Vi ser fram emot enkla danser till inspirerande musik.
Tillsammans på Äldreinstitutet och Suomen kansainvälisen senioritanssiliitto utformas 2 material med lätta seniordanser. Materialet kommer till hösten 2021 och det blir tvåspråkigt.
Är du intresserad av julsittdanser till musik från Dansk julcd? Anmäl i så fall ditt intresse till Gun och du kan få inspelade dansbeskrivningar via WhatsApp.

Tips till er! På www.seniordans.no hemsida hittar ni varje dag fram till jul seniordanser med alternativ musik

De varmaste advents hälsningar till er alla. Sköt om er, njut av ”hemmets lugna vrå”.

Vörå 30.11 2020 Styrelsen gm Gun Svenlin